Lins- & sötpotatisbiffar med fetaost.
Lins- & sötpotatisbiffar med fetaost.
Ingredienser
(ca 8 biffar):
1 gul lök
4 dl kokta (2 dl okokta) röda linser
400 g sötpotatis
100 g fetaost
2 ägg
3 msk kokosmjöl
2 tsk fiberhusk
2 st pressade vitlöksklyftor
1 tsk ingefära
1 tsk chili
2 tsk spiskummin
Örtalt
Sesamfrön
Ugn 200 grader.
Koka linserna . Mixa sötpotatis och lök. Blanda sedan ner linser, fetaost, ägg, kokosmjöl, fiberhusk och kryddor och sparsamt med salt. Forma "färsen" till biffar & panerar i sesamfrön och lägg ut på en oljad plåt. Ha dem i ugnen i runt 20-30 minuter (tills de får lite färg - håll koll, det varierar från spis till spis).