Lite nyttigare recept-tips på lussebullar
Lussebullar
10-12 stycken
10-12 stycken
3 msk kokosmjöl
3 dl (ca 170 g) bovetemjöl**
2,5 dl (100g) mandelmjöl
1,5 dl proteinpulver (jag använder vanilj whey 100 från gymgrossisten)
3 msk kokosmjöl
2 paket saffran
2-3 msk stevia sötströ
1/2 tsk salt
25g färsk jäst
1 msk honung
1 dl havremjölk
150 g lättkvarg
1 uppvispat ägg till pensling
Gör så här:
Låt jäsa ca 30 min under duk.
Sätt ugnen på 175°.Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 5-8 min. Låt svalna på galler.
1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till max 37°. Tillsätt jästen. Rör i kvarg, saffran, honung.
Tillsätt alla torra ingredienser. Arbeta degen smidig Låt jäsa övertäckt ca 1 timme. (lite klet e att räkna med )
2. Ta upp degen på mjölad bänk. Mjöla händerna för lättare arbete av degen. Forma fina bullar ; )Tillsätt alla torra ingredienser. Arbeta degen smidig Låt jäsa övertäckt ca 1 timme. (lite klet e att räkna med )
Låt jäsa ca 30 min under duk.
Sätt ugnen på 175°.Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 5-8 min. Låt svalna på galler.

150 kcal
17g kolhydrater
8 g protein
6 g fett