God, krämig matpaj på ett lite nyttigare vis!
På allmän begärna ; )
Pajdeg med keso
1 dl dinkel fullkorn
2 dl dinkelsikt
75 g smör
3 msk keso 4 %
ev kallt vatten
Häll mjölsorterna i en bunke. Blanda i (rumsvarmt) smör och keso och arbeta ihop till en smidig deg. Tillsätt vid behov lite kallt vatten . Kavla ut degen till en platt rundel och lägg i pajform. Nagga botten. Förgrädda skalet i 10 min på 200 grader.
Fyllning
200 g fetaost
3 ägg
2 dl lättmjölk
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk pesto
1/2 zucchini, skivad på längden och skuren i mindre bitar
200 gram rökt lax
Vispa samman ägg, mjölk, pesto, salt och peppar till en äggstanning. Hyvla zucchinin på längden och skär i mindre bitar på tvären. Skär laxen i bitar/strimlor. Varva lax och zucchini i pajskalet. Smula över fetaostent & häll över äggstanningen. In i ugnen 25-30 min a´ 250 grader.
