4 portioner
75 tsk salt
1 msk smör
2 dl vatten
1 krm vitpeppar
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
2 st lagerblad
2 msk pressad citron
1 msk tomatpuré
0,5 tsk timjan
1 st knippe färsk persilja
2 stmorötter
1 st liten squash
400 g nötkött, rostbiff eller innanlår
400 g krossade tomter
200 g svarta bönor
Granering färsk timjan
2 dl svarta oliver
1. Skär köttet i ca 2 cm stora kuber. Finhacka löken.
2. Bryn kött och lök i en stekpanna, häll över vattnet och lägg över allt i en gryta.
3. Salta och peppra, lägg i ett lagerblad och strö över timjan och persilja.
4. Häll över krossade tomater, tomatpuré och 2 msk pressad citron.
5. Lägg lock på grytan och låt sjuda 20 minuter.
6. Skölj och skär squashen och morötterna i bitar. Lägg ner den i grytan och låt sjuda 5 minuter.
7. Häll av vätskan och tillsätt svarta bönor och låt allt bli varmt.
8. Strö över oliver och färsk timjan.