Kasslergratäng
4 portioner
500 g kassler
3 paprikor
250 gram kvarg
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
1 krm kajennpeppar
250 gram keso 4 %
Så här gör du
Bra att veta när du ändrar antalet portioner
Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
Sätt ugnen på 225°C.
Skär kasslern i tunna skivor. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna.
Lägg paprikan i botten på en ugnssäker form. Fördela kasslerskivorna ovanpå.
Blanda grädde och kvarg till en lös smet.
Krydda blandningen med pressad vitlök, salt och kajennpeppar. Häll blandningen i formen. Avsluta med att bre över keso .
Gratinera mitt i ugnen, ca 15 minuter.