Köttfärsgratäng 4 protioner
Ingredienser
400 g mager nötfärs
1 gul lök,
½ msk margarin
1 krm mald svartpeppar
2 tsk oregano
2 tsk paprikapulver
2 msk tomatpuré
2 tsk kickomansoya
1 tsk salt
2,5 dl vatten
8-10 potatisar3 tomater
500 g keso 4%
1 msk oreg
1/2 tsk chilipeppar
En nypa kanel
Persilja hackad
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och hacka löken. Stek köttfärs och lök i en stekpanna och tillsätt kryddor, tomatpuré, salt, soja och vatten.
Skala och skär potatisen i tunna skivor. Bred ut skivorna i en smord ugnssäker form.
Bred ut köttfärsen över potatisen.
Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå.
Strö över keso, persilja och oregano.
Grädda gratängen lågnt ner i ugnen ca 30 minuter eller tills potatisen är mjuk.
Servera med en sallad.