Kycklingfilé med mathavre
Kycklingfilé med mathavre
2 portioner
Tillagningstid: 30 min.
- 80 g mathavre
- 1/2 finhackad rödlök
- 100 g fetaost
- 1 dl kvarg 0,2%
- Skal och saft från 1 citron
- 1/2 kruka basilika, finhackad
- 1 tsk olivolja
- 2 kycklingfiléer
- olja att steka i
- salt och peppar
- 100 g ruccola
- Koka mathavre enligt förpackningens anvisningar. Hacka rödlöken fint.
- Mosa fetaosten och blanda den med kvargen, citronskal, basilika och olivolja.
- Skär kycklingfiléerna i 3–4 långsmala bitar och stek dem i olja i stekpanna. Salta och peppra lätt.
- Blanda havren med rödlök och citronsaft och vänd till sist ned ruccola.
- Servera kycklingen med mathavre och fetaostkräm.