God,nyttig & näringsrik Ceasar sallad
Efter jul/nyår med allt gott är det många som önskar ett lättare alternativ till lunch/middag.
Därför delar jag med mig av mitt senaste test av nyttig och näringsrik Ceasarsallad och denna gång har jag verkligen lyckats.
Väl värd att testas ..
Sallad:
1 st Romansallad
70 g Roccula
250 g körsbärstomater
8 st soltorkade tomater
1/2 skivad rödlök
2 kycklingfiléer (ca 150 g styck)
Dressing:
3 st sardell filéer
0,75 dl lättkvarg (jag använder Lindahl´s)
3-4 msk riven parmesanost
2 tsk olivolja
1-2 vitlöksklyftor
1 tsk dijonsenap
2 tsk vitvinsvinäger
ca 2-3 msk hackad färsk basilika
salt & peppar
Krutonger:
2 skivor proteinbröd* (gärna någon dag gammalt)
1 tsk olivolja
havssalt
1. Krydda kycklingen med salt, peppar och lite timjan. Stek lätt i stekpannan och lägg sedan kycklingen i en form, placera mitt i ugnen 175 grader 20 min.
2. Skär brödet i tärningar. Hetta upp en stekpanna med olivoljan och rosta brödet på medelhög värme tills de blivit krispiga. Krydda med en nypa havssalt.
3. Ha i alla ingredienserna till dressingen i en matberedare (eller en hög plastbunke om du använder en stavmixer).
Mixa ihop allt och smaka av med salt och peppar.
4. Skölj och hacka upp romansalladen och tomaterna och skär röd löken. Ha i grönsakerna i en skål.
5. Häll dressingen över salladen och blanda så alla grönsaker täcks. Lägg upp salladen på 2 tallrikar. Strimla kycklingen och placera ovanpå salladen.
Lägg till sist på krutongerna.
Färdigt att avnjutas!
1 st Romansallad
70 g Roccula
250 g körsbärstomater
8 st soltorkade tomater
1/2 skivad rödlök
2 kycklingfiléer (ca 150 g styck)
Dressing:
3 st sardell filéer
0,75 dl lättkvarg (jag använder Lindahl´s)
3-4 msk riven parmesanost
2 tsk olivolja
1-2 vitlöksklyftor
1 tsk dijonsenap
2 tsk vitvinsvinäger
ca 2-3 msk hackad färsk basilika
salt & peppar
Krutonger:
2 skivor proteinbröd* (gärna någon dag gammalt)
1 tsk olivolja
havssalt
1. Krydda kycklingen med salt, peppar och lite timjan. Stek lätt i stekpannan och lägg sedan kycklingen i en form, placera mitt i ugnen 175 grader 20 min.
2. Skär brödet i tärningar. Hetta upp en stekpanna med olivoljan och rosta brödet på medelhög värme tills de blivit krispiga. Krydda med en nypa havssalt.
3. Ha i alla ingredienserna till dressingen i en matberedare (eller en hög plastbunke om du använder en stavmixer).
Mixa ihop allt och smaka av med salt och peppar.
4. Skölj och hacka upp romansalladen och tomaterna och skär röd löken. Ha i grönsakerna i en skål.
5. Häll dressingen över salladen och blanda så alla grönsaker täcks. Lägg upp salladen på 2 tallrikar. Strimla kycklingen och placera ovanpå salladen.
Lägg till sist på krutongerna.
Färdigt att avnjutas!

*se tidigare recept "nybakat proteinbröd"